KONTAKT / CONTACT

Kontor / Office

Gusto Divino i Göteborg AB
c/o Gamla Klubbhuset
Golfbacken 4
SE-436 50 Hovås

+46 (0)31 280 760

info@gustodivino.se

Lager / Storage

Gusto Divino i Göteborg AB
c/o JF Hillebrand Logistics
Armaturvägen 4
SE-136 50 Jordbro

+46 (0)8 500 666 00

Therra 2012

Druva: Sangiovese 40%, Montepulciano 30%, Cabernet Sauvignon 18%, Merlot 12%

Sangiovese är den klassiska, italienska rödvinsdruvan som odlas i stora delar av landet, men framför allt i Toscana och Emilien-Romagna. Ovanligt att den odlas i andra länder. Den har många synonymer, som brunello och prugnolo. Enklare sangioveseviner är ofta friska och ganska sträva med toner av körsbär och mandel. I Toscana kommer främst sådana viner från Chianti Classico, Brunello di Montalcino och i viss mån även Vino Nobile de Montepulciano och Carmignano. Viner av sangiovese tillhör oftast smaktyperna fruktigt & smakrikt och stramt & nyanserat.

Montepulciano, ej att förväxlas med sangiovese som används till Vino Nobile di Montepulciano (dvs staden). Montepulciano ger djupröda viner med fina peppar, kryddor och jordnoter. Detta vin beskrivs ofta som “rustikt”. Det är också en av de mest aromatiska vinerna. Mer tanninsyra och mindre syra.

Cabernet Sauvignon är en av världens mest kända blåa druvor, med sina typiska aromer av svarta vinbär, nyvässad blyertspenna, cederträ och gräs. Viner av cabernet sauvignon lagras dessutom ofta på ekfat som ger inslag av vanilj, kaffe och mörk choklad. Druvan brukar ge ganska sträva, fylliga och friska rödviner som oftast hittas under smaktyperna fruktigt & smakrikt och stramt & nyanserat.

Merlot ger ofta medelfylliga till fylliga viner med relativt mjuka tanniner och inslag av blåbär, plommon, korinter, gräs och örter. Merlotviner kan smaka på många olika sätt. Men oavsett om de smakar gräs, plommon eller lakrits brukar vinerna vara ganska mjuka.

Producent

PoderNuovo a Palazzone, Italien

Vinifikation

Maceration på skal i 30 dagar; temperaturkontrollerad alkoholjäsning i rostfria ståltankar; malolaktisk jäsning i 225 l barriques

Smakbeskrivning

Mycket fruktig smak med inslag av svarta vinbär, björnbär, örter och fat.

Passar till / Temperatur

Grillat kött, rött kött, pecorino, fetaost och lagrade ostar. Och naturligtvis till den hemlagade smakrika pastarätten. Serveras ca 17º-18ºC.

Vegan

Inga animaliska klarningsmedel används.

Volym

750 ml med naturkork / kolli 6 flaskor

Pris per flaska

Restaurang exkl moms:

Systembolaget inkl moms: 188 kr

Therra 2012
Category
Rött